Barculetë: Pse të gjithë duhet të studioni?

 


Përparësi kryesore e arsimit të lartë, është ajo që tek studenti zhvillohen shumë cilësi të cilat janë të nevojshme për të pasur suksesë në jetë. Ja disa prej tyre: 

1. Përgjegjësia: “Më falni djema, sot unë duhej të bleja buk, por parat i shpenzova me mënçuri dhe bleva alkool”.

2. Bashkëpunimi: “Unë do t’i shkruaj gjysmat e mësimeve në letra për kopjim, ndërsa ti pjesën e mbetur”.

3. Menaxhimi i pasurisë: “Sot është e martë, ndërsa un i shpenzova parat për një javë të tërë. A ka dikush të më jep hua pak lek, së shpejti do të të kthej?”

4. Marrëveshje për deficitin e buxhetit: “Sërish duhet të hamë buk me hajvarë për një javë të tërë”.

5. Respektimi i afateve dhe  arritja e qëllimeve të vëna: “Unë mundem, nuk jam i dehur, edhe pak edhe do të mbëri në shtëpi”.

6. Tejkalimi i situatave të vështira: “Çfarë është ky krokodili i shtrirë afër meje”?

7. Realizimi i premtimeve të dhëna: “Prej nesër do mësoj! Zhveshu, asgjë nuk do të bëjë! Më asnjëherë nuk do të pijë!”
 
Data e shpalljes 05.04.2014 në kategorinë Zbavitje
 
 

Lajme të ngajshme nga Fakultetet.al

Lajme të rekomanduara nga Facebook