Cila është kafja më e shtrenjtë në botë?

 
Sipas hulumtimeve nga 2013, mbi 83% e amerikanëve pinë kafe në mëngjes, dhe qytetari mesatar pi shumë kafe në ditë. Edhe pse kafja është e popullarizuar kudo, ndoshta kafja më e shtrenjtë në botë mund të gjendet pranë jush.Kopi Luwak është një Indonez e të ashtuquajturës kafa "civets", një pije e bëra nga frutat në mes të kafesë që hahet, dhe pastaj hedh nga gjitari aziatik civetski. Fjalë për fjalë, kafja është bërë nga jashtëqitjet e kafshëve.

Gjitar asian civetski është një kafshë e vogël me një bisht të gjatë që ngjitet pemëve dhe ndodhet në jug të Azisë Juglindore. Ata hanë fruta dhe fara, dhe një nga frutat e preferuar është ajo që shtrihet në mes të kafesë. Këto kafshë kalojnë ditët e tyre duke kërkuar këtë ushqim.

Kur e gjejnë, ata e hanë atë së bashku me farat e kafesë, të cilat mund të riciklohen, kështu që kur bëhen pleh organik, farat janë pothuajse të plota. Pastaj, kjo përbërje mbledhet dhe farat ndahen, lahen dhe thahen. Kjo krijon kafen më të shtrenjtë në botë!

Kjo kafe kushton rreth 1500 dollarë për kilogram.
 
Data e shpalljes 05.02.2016 në kategorinë Jeta
Përgatiti: Sermijeta / Teksti nuk është i lektoruar:
 
 

Lajme të ngajshme nga Fakultetet.al

Lajme të rekomanduara nga Facebook