Ligjet e çuditshme të trafikut nëpër gjithë botën!

 
Ligjet veprojë si një ndërmjetësues midis masave të shoqërisë, të qeverisë dhe të sigurisë. Për shembull, ata u tregojnë njerëzve se çfarë është dhe nuk është shoqërisht e pranueshme, dhe çfarë është një sjellje e sigurisë në rrugë dhe autostradë.

Edhe pse shumica e rregulloreve të trafikut janë për mbrojtjen e shoferëve, megjithatë nganjëherë ndikojnë ligjet e shtetit.

Për shembull, kur të marrim parasysh ligjet e trafikut në nivel global, ju mund të gjeni disa nga ligjet më të çuditshme të trafikut të praktikuar në botë. Në Kaliforni,  është e paligjshme për të vozitur një automjet përderisa  keni veshur një peshqir banje, dhe Rusia do të ju japë një dënim në qoftë se ju i leni të papasturara makinat në rrugë. Në Qipro, jo vetëm që është e paligjshme për të pirë alkool pas timonit, por ajo është e paligjshme për të pirë pije alkoolike përderisa ngisni një makinë, duke përfshirë edhe ujë. Duket se Qipro nuk do që shoferëve tua tërheq vëmendjen.

Si do që të jetë, edhe pse ligjet e trafikut kanë promovuar sigurinë në rrugë, të gjithë mund të bien dakord që ndonjëher janë të bezdisshëm. Ne ofrojmë një listë të ligjeve më të pazakonta dhe të bezdisshme të trafikut që praktikohen në mbarë botën. 
Data e shpalljes 05.02.2015 në kategorinë Kultura
Përgatiti: Sermijeta / Teksti nuk është i lektoruar:
 
 

Lajme të ngajshme nga Fakultetet.al

Lajme të rekomanduara nga Facebook