Qyteti më i vizituar në botë

 
Nga Mastercard doli një raport vjetor mbi vendet më të vizituara në planet. Destinacionet aziatike dominojnë listën.

Bangkok është qyteti më i vizituar nga numri i vizitorëve ndërkombëtarë - 21.47 milionë njerëz në vitin 2016 qëndrojnë në qytet.Londra e merr medaljen e argjendtë me 19.88 milion, dhe i treti është Parisi me 18.03 milionë vizitorë. Top 10 përfshin edhe Dubai, Nju Jork, Singapor, Kuala Lumpur, Istanbul, Tokion dhe Seulin.

Studimi, i cili është botuar shtatë vit radhazi, ofron pasqyrë në numrin e vizitorëve dhe të vlerësuar konsumin e tyre për vitin 2016. Ndërsa udhëtimi dhe konsumi ndërkombëtare të vazhdojë të rritet më shpejt se GDP-së globale, dhe qytetet janë në rritje ekonomike.

Surprizë e madhe në raportin e këtij viti është që Dubai nuk është në krye të listës për sa i përket vlerësimit të konsumit të vizitorëve ndërkombëtarë arriti në 31.3 miliardë , duke tejkaluar konsumin e 19.8 miliardë të vendit të dytë në Londër.

Këtë vit, Budapest, Bukuresht dhe Sofje ishin në regjistrimin e 10 rritjeve më të shpejta si qytetet evropiane.
 
Data e shpalljes 04.10.2016 në kategorinë Ekonomia
Përgatiti: Sermijeta / Teksti nuk është i lektoruar:
Tags:
 
 

Lajme të rekomanduara nga Facebook