Detyra me tre ndërprerësit dhe llambat

 
Në katin e poshtë, të një shtëpi ka tre ndërprerës identik për drita. Njëra prej tyre është për llambën është për llambën e vendosur në tavan. Ju duhet të kuptoni se cili ndërpresës është. Rregullat janë: ju mund të manipuloni me ndërprerësit si të doni dhe pastaj ju mund të ngjiteni në tavan vetëm 1 herë. Si do të dini se cili është ndërprerësi i drejtë.

Përderisa ju jeni poshtë ju mund të shihni në tavan dhe nuk mund të shihni dritën e saj. Pasi të ngjiteni në  tavan nuk ju lejohet të ktheheni tek ndërprerësit.

Përgjigja mund të gjendet në video.

 
Data e shpalljes 04.07.2015 në kategorinë Zbavitje
Përgatiti: Sermijeta / Teksti nuk është i lektoruar:
 
 

Lajme të ngajshme nga Fakultetet.al

Lajme të rekomanduara nga Facebook