Zgjidhje e zgjuar për vendkalimet më efikase për këmbësorë

 
Kalimet e kembesorëve kanë për qëllim për t'u treguar shoferëve që kanë nevojë për t'u ndaluar për këmbësorët, por shpesh ato shihen si një propozim dhe jo i rregulltë.Artistët nga India shpresojnë se një iluzion optik mund të ndryshojë mënyrën ku shoferët i shohin kalimet për këmbësorë.

Siç është raportuar nga "Wired", Saumija Pandija Thakkar dhe Shakuntala Pandija ato kanë hartuar së bashku një kalim të ri për këmbësorë në një iluzion optik qëduket si një pengesë në rrugë.Për shoferët, tranzicioni duket si një distancë pengesë tre-dimensionale. Iluzioni zhduket si të afrohet makina, kështu që shoferët nuk do të pengojnë për të goditur pengesën, e cila nuk është.

 
Data e shpalljes 04.05.2016 në kategorinë Kultura
Përgatiti: Sermijeta / Teksti nuk është i lektoruar:
 
 

Lajme të ngajshme nga Fakultetet.al

Lajme të rekomanduara nga Facebook