Mundohuni të zgjidhni detyrën me litarin që djeget

 
Detyra me litarin që djeget është një problem logjik që nuk kërkon shumë matematikë, madje edhe një stilolaps ose një copë letre për te shkruar. Një mister argëtues që mund të provoni me familjen dhe miqtë tuaj. Por, së pari mundohonu vet për ta zgjidhur detyrën. Detyra u paraqit në kanalin "YouTube" - "Math Meeting".Ju keni dy litarë dhe një shkreps. Çdo litar ka karakteristikën e mëposhtme: Nëse ndizni një fund të litarit, do të duhet një orë për të djegur në anën tjetër. Kjo nuk do të thotë domosdoshmërisht se ata djegin me një normë uniforme. Si të matni një periudhë 45-minutëshe?

Për të gjetur përgjigjen, shikoni videon.

 
Data e shpalljes 04.02.2018 në kategorinë Zbavitje
Përgatiti: S.N / Teksti nuk është i lektoruar:
Tags:
 
 

Lajme të rekomanduara nga Facebook