Bëhuni gati për spektaklin qiellor në gusht!

 


Astronomët thonë se kjo do të jetë vetëm mundësi e rre për të përjetuar këtë shfaqje spektakolare të yjeve te ndritura meteore në qiell, sepse e ardhshmja do te jete me një intensitet të ngjashem dhe do të jenë të dukshem vetëm pas 96 vjetësh.

"Natën kur yjet bien" është një nga më të priturat e vitit, dhe dushi qiellor këtij viti meteor pritet të jetë me i ndricuari se asnjeher me pare. Shiu meteor, astronomët kane parashikuar këtë vit te arrin kulmin e tij me 12 gusht, kur do te ndriqohet i gjithë qielli, dhe disa do të jenë të dukshme gjatë ditës, duke qëndruar në vend physics-astronomy.com.

Thuhet se kjo do të jetë një mundësi unike për të përjetuar këtë spektakël natyror sepsespektakli tjeter me një intensitet të ngjashme pritet pas 96 vjetësh.
 
Data e shpalljes 02.08.2017 në kategorinë Shkenca
Përgatiti: sermijeta / Teksti nuk është i lektoruar:
Tags:
 
 

Lajme të rekomanduara nga Facebook