Si prindërit krijojnë fëmijë narcizoid?

 
Për herë të parë, shkencëtarët kanë vendosur që të përgjigjen në pyetjen: Si mund njerëzit të bëhen narcizoid? Ata kanë anketuar 565 fëmijë të moshës 7 deri në 11 dhe prindërit e tyre - 415 nëna dhe 290 baballarë.Rezultatet janë mjaft të qarta: Prindërit të cilët "mbivlerësonin" fëmijët e tyre gjatë zhvillimit, duke u thënë atyre që të jetë superior ndaj trajtimeve të tjera dhe të jenë të veçantë, shpesh kanë fëmijë narcizoid të cilët më vonë rriten dhe të bëhet të rriturit narcizoid.

"Kur fëmijët janë parë nga prindërit si të veçantë dhe të jenë më të mirrë se të tjerët, ata fillojnë të jenë të bindur se janë superior, një pamje e cila është baza e narcisizmit," thanë hulumtuesit.

Nga ana tjetër, kur prindërit i trajtojnë fëmijët e tyre me dashuri dhe respekt, që të mësojnë të jenë të vlefshme, e cila është baza e besimit.

Një teori psikoanalitike sugjeron se fëmijërnarcizoid janë ata fëmijë që kanë marrë ngrohtësi nga prindërit.

Sipas një tjetëe teorie, megjithatë, fëmijët mësojnë nga prindërit e tyre, në mënyrë që të mësojnë të jetë narcizoid, se prindërit e tyre u kanë treguar atyre se ata janë të veçantë.

Hulumtuesit në studim zbuluan gjithashtu se prindërit që japin ngrohtësinë dhe dashurinë e prindërve, pa u thënë atyre se janë fëmijë superiore me besim të fortë, por pa karakteristika narcizoide.
 
Data e shpalljes 02.08.2016 në kategorinë Arsim
Përgatiti: Sermijeta / Teksti nuk është i lektoruar:
 
 

Lajme të ngajshme nga Fakultetet.al

Lajme të rekomanduara nga Facebook