E kujt është kjo këngë?

 
sgg

Duke kërkuar rrënjët e një melodie, regjisorja Adela Peeva ka udhëtuar në Turqi, Greqi, Shqipëri, Bosnje&Hercegovinë, Serbi, Bullgari dhe Maqedoni. Udhëtimi i saj është i mbushur me humor, tragjedi dhe befasi, derisa shtetasit e çdo vendi dëshmojnë se kënga është e tyre.
Melodia paraqitet në çdo vend në forma të ndryshme, si baladë dashurie, si himn religjioz, si këngë revolucionare, madje edhe si marsh luftarak. Për cilën këngë bëhet fjalë? E kujt është kjo këngë?

 
Data e shpalljes 02.05.2014 në kategorinë Kultura
Përgatiti: Arbina / Teksti nuk është i lektoruar:
 
 

Lajme të ngajshme nga Fakultetet.al

Lajme të rekomanduara nga Facebook