Fshatrat e Himalajeve përjetojnë nga kanabisi

 
Në Himalajet në Indi, fshatra të vegjël përjetojnë duke u marrë me prodhimtarinë e kanabisit. Ky fshat është një ndër ta. Ai gjendet në lartësi mbidetare prej 2700 metrave dhe aty arrihet vetëm më këmbë.

segrrh

Fshatarët thonë që kjo sezonë është e mirë - policia është shfaqur vetëm dy herë për të prerë bimët. Por, ato bimë janë vetëm një pikë në oqean. Kanabisi rritet në Himalajet në Indi dhe pothuajse është e pamundur të ndalohet prodhimtaria e tij ilegale.

sergeee

Fshatarët prodhojnë një ndër hashishet më të mira në botë nga kanabisi në rajonin e tyre. Kanabisi është ilegal në Indi, por shumë fshatarë kanë filluar të fitojnë para për shkak të gjendjes së tyre financiare. Në Indi nuk ekzistojnë të dhëna oficiale për prodhimtarinë e kanabisit.

o[o[iji

Për policinë është vështirë të gjenden prodhuesit e kanabisit sepse ata vazhdimisht i zhvendosin fushat më lart në mal për të ikur. Me mijëra familje përjetojnë nga ky biznes, ndërsa kërkesa vazhdon të rritet.

rehrerh

India ndaloi prodhimtarinë dhe përdorimin e kanabisit në vitin 1985.

2548
 
Data e shpalljes 02.03.2016 në kategorinë Jeta
Përgatiti: Arbina / Teksti nuk është i lektoruar:
 
 

Lajme të ngajshme nga Fakultetet.al

Lajme të rekomanduara nga Facebook