Pse kaq shumë njerëz të famshëm kanë vdekur vetëm këtë vit?

 
Nga ky vit kanë kaluar vetëm disa muaj, dhe kjo është e zymtë sa i përket vdekjeve në mesin e yjeve. Kjo duket se ka bërë çdo ditë të dëgjojmë për vdekjen e një njeriu të famshëm - nga David Bowie në javën e dytë të janarit tek aktori Alan Rickman një javë më vonë Victoria Rikman dhe këtë javë muzikanti Prince. A është kjo valë e vdekjeve normale?Përgjigja është po, sipas Nick Serpa e programit të BBC-së nga vendi i ngjarjes, i cili është redaktor i pjesës së klasës të mesme. Ai thotë se numri i vdekjeve të njerëzve të famshëm të këtij viti ishte "fenomenale".

Nick ka përgatitur për TV, radio dhe faqen e internetit gjëra interesante dhe numri i biografive të tij që janë përdorur në vitet e fundit është rritur. Që nga viti 2012, rritja është pothuajse pesëfish. Kjo ka një shpjegim, tha Nick.- Njerëzit filluan të bëhen të njohur në vitin 1960 janë tani në 70-tat e tyre fillojnë të vdesin. Gjithashtu ka një popull më të famshëm se më parë. Në brezin e babait tim, apo gjyshit tim, të vetmit njerëz të famshëm kanë ardhur nga kinemaja - asnjë televizion - thotë ai.

Sipas "Time", publiku duket se më të famshmit vdesin për disa arsye: nivelin e famës, fatit dhe mediumet e ndryshme të cilat lehtësojnë rrugën për të ndarë lajmin.

Mediat thanë një arsye tjetër - gjeneratë e tillë, apo një rritje të madhe të fertilitetit - të cilat i përkasin njerëzve që vdesin sot.
 
Data e shpalljes 01.05.2016 në kategorinë Kultura
Përgatiti: Sermijeta / Teksti nuk është i lektoruar:
 
 

Lajme të ngajshme nga Fakultetet.al

Lajme të rekomanduara nga Facebook