Si duket orari i punës në vende të ndryshme të botës?

 
Burrat dhe gratë janë gjithmonë në presion me kohën, dhe si rezultat i kësaj vuajnë edhe ndaj përgjegjësive familjare.

 

Në të gjithë botën është e njëjta histori. Puna vazhdimisht ndërhynë me jetën personale dhe punët e shtëpisë me njerëzit që ata të lënë pas dore aspekte të tjera të jetës së tyre, për shkak të punës.

Cili është numri mesatar i orëve të punës në vit në vendet e botës?

Hollandë - 1381 orë
Gjermani - 1397 orë
Norvegji - 1420 orë
France - 1479 orë
Danimarka - 1526 orë
Ireland - 1529 orë
Belgjikë - 1574 orë
Luksemburg - 1609 orë
Suedi - 1621 orë
Sllovenia - 1640 orë
Zvicer - 1636 orë
Amerika - 1654 orë
Finlanda - 1672 orë
Spanje - 1686 orë
Portugali - 1691 orë
Austria - 1699 orë
Iceland - 1706 orë
Zelanda e Re - 1706 orë
Kanadë - 1710 orë
Australi - 1728 orë
Japonija- 1746 orë
Slvenia - 1785 orë
UK - 1790 orë
Republika Çeke - 1800 orë
Turqia - 1855 orë
Hungari - 1888 orë
Estonia - 1889 orë
Izraeli - 1910 orë
Polonia - 1929 orë
Rusia - 1982 orë
Kili - 2029 orë
Greqia - 2034 orë
Korea - 2090 orë
Meksika - 2226 orë


 
Data e shpalljes 01.05.2015 në kategorinë Jeta
Përgatiti: Sermijeta / Teksti nuk është i lektoruar:
 
 

Lajme të ngajshme nga Fakultetet.al

Lajme të rekomanduara nga Facebook