Një person është fajtor për rënien e krypto-valutave

 
Nuk është sekret se vlera e bitkoin dhe krypto-valutave tjera mund të zhduket, por më 8 janar i gjithë tregu pësoi një rënie nga e cila ende nuk mund të rritet. Kjo periudhë nuk përcaktoi faktorët specifik që e shkaktuan atë, por rënia e vlerës së bitkoin mund të jetë puna e vetëm një personi.Raporti i "Wall Street Journal" fajëson verërat e Brandon Chez, krijues i "coinmarketcap.com". 31-vjeçari Brandon krijoi vendin në vitin 2013 në banesën e tij në Queens, Nju Jork. Ai monitoron të gjitha ndryshimet në vlerën e bitkoin dhe të monedhave të tjera krypto duke kombinuar të dhëna nga një sërë zëvendësimesh të monedhës dixhitale. Faqja e internetit e tij është një nga më të famshmet në botë.

Edhe pse e gjithë kjo tingëllon e padëmshme, më 7 janar, Chez bëri një ndryshim të rëndësishëm në faqen e tij të internetit. Ai vendosi të heqë veprimtarinë e zëvendësimit të Koresë së Jugut nga algoritmi, sepse vlerat në vend ishin vazhdimisht më të larta se kudo, në një sasi të jashtëzakonshme. Chez nuk e publikoi publikisht ndryshimin, por vetëm e kreu atë në veprim, duke reduktuar menjëherë vlerën e kripto-lattices në një nga faqet më të njohura në botë për të gjetur një informacion të tillë.

Përgjigjja ishte e menjëhershme. Çmimet filluan të bien dhe që atëherë situata nuk ka ndryshuar. Ndërkohë, faqja e internetit e tij mbetet e popullarizuar, dhe Chez as nuk iu përgjigj një raporti që "Wall Street Journal" e dërgoi në banesën e tij.

Do të ishte optimiste të thuhet se e njëjta gjë nuk do të ndodhë përsëri, por faqja e tij e internetit ose faqet e tjera të tilla lehtë mund të shkaktojnë një rënie në vlerën e bitkoin në të ardhmen duke ndryshuar algoritmin. Është një problem me një zgjidhje të paqartë. Deri në gjetjen e një zgjidhjeje konkrete dhe efektive, duhet të paguhet rreziku i "luajtur" me krypto-valutë.
 
Data e shpalljes 01.02.2018 në kategorinë Teknologji
Përgatiti: S.N / Teksti nuk është i lektoruar:
Tags:
 
 

Lajme të rekomanduara nga Facebook